Největší cenu má to, co si sami vyrobíte

Trendem posledních let je zkrášlování domova vlastními výrobky. Pokud si nějakou věc vyrobíte sami svépomocí, bude mít hned vyšší hodnotu. Takže neváhejte a naskočte na vlnu vlastnoručně vyrobených věcí s příběhem i vy! Jejich výroba vás jistě bude bavit.

A záleží jen na vás, do čeho se pustíte. Můžete stejně tak dobře usednout k šicímu stroji jako k malířskému prknu anebo k ponku v dílně. Možností je celá řada. Uveďme si alespoň tři tipy, které vám mohou zpříjemnit zimu.
jehla a vlákno

Rádi šijete?

Především ženy čím dál více propadají patchworku. Jedná se o skvělý způsob, jak zužitkovat drobné zbytky látky, kterých má každá hospodyně v domácnosti celou řadu. A pokud jste doposud nic nešila, takže odstřižky látek nemáte k dispozici, pomyslete na starší kousky oblečení, které se chystáte vyřadit ze šatníku. I ty se mohou stát zdrojem cenného materiálu, který se vám při tvoření originálních ubrusů, přehozů či povlaků na polštáře bude hodit.
dekorace dezerty

Chcete se výtvarně realizovat?

Jestliže milujete práci s papírem a návštěvy obchodů s výtvarnými potřebami patří k vašim oblíbeným, tak se můžete pustit do podobné zábavy, akorát s ústřižky papíru. Těch má doma také každý celou hromadu. Vznikají totiž neustále. Takže o materiál na scrapbooking rovněž nebudete mít nouzi. Jedná se o zábavnou výtvarnou techniku, kdy si z drobných odstřižků a zbytků papíru, samolepek, ozdobných pásek či krajek a dalších výtvarných ozdob můžete vyrobit třeba originální rodinné album anebo třeba krásný diář na příští rok.
žena s vrtačkou

Anebo obohatit byt o originální kousek nábytku?

A ti, kteří se nejraději pohybují v dílně a milují práci se dřevem, se mohou s chutí pustit do renovace nějakého starého kousku nábytku, který se jim válí na půdě. Ať už je to křeslo, židle či květinový stolek, stačí zajímavý nápad a trochu umu a budete mít doma výstavní kousek, který vám nejen dobře poslouží, ale také ho budou všichni obdivovat.

Posted in <a href="https://www.usiscr.cz/zbozi/" rel="category tag">Zboží</a>